Dag meneer...

Gepubliceerd op 10 november 2020 om 11:48

Dag meneer…🌹🌹

Zes jaar geleden startte ik als zzp-er in de aandachtzorg. Ik kwam bij mensen thuis die extra hulp nodig hadden en met deze hulp langer thuis konden wonen.

Zo kwam ik bij een ouder deftig echtpaar terecht, beiden 80+. Wij zorgden daar 7 dagen per week voor mevrouw en maakten de maaltijden voor beiden. Daarnaast regelden we ook kappers- tandarts en -doktersafspraken en alles in en om het huishouden. Inclusief de zorg voor de honden. We gaven ze eten en lieten ze uit op hun prachtige land.

Mevrouw was ziek en met een klein team gaven wij haar palliatieve zorg. Ze was lief, maar wist ook goed wat en hoe zij het wilde: haar kleding, de make-up en vooral het eten. Haar lichaam werd steeds zwakker en zij steeds banger. Een van mijn collega's was bij haar toen zij stierf, 2 jaar later🌟

Meneer hield van rode rozen en 2x per jaar brachten wij, samen met meneer, rozen op haar graf.

Wij zijn gebleven voor meneer. Een wat stugge en bijzonder eigenwijze man😉. Met het verstrijken van de tijd werd hij milder. Hij werd vergeetachtig en zijn lichaam steeds strammer. De zorg werd zwaarder en zijn leven ook. Maar hij genoot intens van zijn tuin mèt rozen daarin. Struiken die ik een keer gepoot had.
Begin 2020 besloot ik, ivm mijn volle agenda, te stoppen in de zorg zodat ik meer tijd kon steken in mijn coachbedrijf🐴.

Afgelopen zomer kreeg ik een berichtje van mijn collega: "Meneer geniet van de rozen en vraagt hoe het met je is."
Ik heb hem gebeld en we hadden een fijn gesprekje. Hij had een heldere dag. We spraken af dat ik nog eens langs zou komen.
Ik appte vorige week maandag mijn ex-collega: "Morgen kom ik op visite, oké?"
"Ooooch Gabry, meneer ligt in het ziekenhuis. Het gaat niet goed met hem," schreef ze terug. Een naar gevoel bekroop mij. Dinsdag vlak voordat ik weg moet, krijg ik een berichtje: "Meneer is overleden..."⭐
Ik huilde, was boos, ik was te laat!

Tien minuten later zit ik met een zwaar gevoel in de auto. Ineens herinner ik mij wat ik die ochtend had gedaan. Ik was even naar Mijdrecht geweest voor een boodschap en was doelloos een woonwinkel in gegaan. Daar kocht ik nogal impulsief sokken, mèt rozenprint!🌹🌹

Ik kon die ochtend niet meer langs bij hem. Maar hij kwam langs bij mij....

Dag meneer! 🌹🌹

 

 


«   »