Her- rouwen

Gepubliceerd op 25 januari 2021 om 11:37

Toen zij 15 was, stierf haar vader. Ze was nog zo jong. Het gemis was groot. Ze kreeg hulp bij het rouwen en dat was fijn. Haar moeder kon het niet meer aan en werd psychisch ziek. Daardoor kon haar moeder niet meer voor haar zorgen. Ze stond er alleen voor. Veel te volwassen voor haar leeftijd. En te onwetend om te beseffen dat het ook anders zou kunnen.

Het leven ging door...🎭

Ze werd verliefd. Ging studeren. Samenwonen. Haalde haar diploma. Een eerste échte baan. Ging trouwen met haar grote liefde. Werd zwanger. Er kwam een kindje.

Maar één ding bleef altijd het zelfde...er knaagde een leegte... Een gemis wat geen naam had. Iets verdrietigs wat geen plek kon krijgen. 🦋 Het dwarrelde altijd maar mee.🦋

Steeds bij belangrijke gebeurtenissen in het leven, is het gemis van een dierbare extra voelbaar. Je kan die gebeurtenissen namelijk niet meer delen samen en dat doet pijn. De pijn en het verdriet is bij elk life- event opnieuw een confrontatie met het gemis. Zoals; een trotse vader missen bij de diploma-uitreiking, of die de bruid op haar mooiste dag mag weggeven. Een moeder missen om te kunnen praten over de zwagerschap, hoe zij dat toen heeft ervaren, toen ze zwager was van jou. Maar ook het samen kunnen delen van het moederschap en advies, steun of hulp vragen die een moeder kan geven aan haar dochter. Dat gemis is groot, elke keer.
De rouw wordt zo steeds opnieuw gevoeld, op een ander niveau.

Je bent aan het her-rouwen. Steeds weer en weer en weer... en weer…

En weet je...? Je bent niet alleen. Ook ik ben dat meisje - die vrouw, in een iets ander verhaal. Het gemis en de rouw is hetzelfde. Ik hoor je. Ik zie je. Je verdriet mag er zijn, ook na 20 jaar nog 💖🌟

Herken jij jezelf in dit verhaal? Neem dan eens vrijblijvend contact met mij op. Je bent meer dan welkom.  
Herken jij een ander in dit verhaal? Deel dan mijn post met hem of haar en geef die erkenning door.

Tips bij her- rouwen:

Erken de rouw en de emotionele reacties van het gemis die aanwezig zijn bij belangrijke momenten in het leven. Het zal je helpen.
Vermijd oordelen en vooroordelen, maar respecteer en aanvaard dat wat er is. Je rouwt steeds opnieuw op een ander niveau. Het mag er zijn en alles is oké.


«   »