Duo workshop sessie 'Ontmoet je rouw met liefde'

Gepubliceerd op 11 januari 2021 om 10:58

 Wij, mij moeder en ik, hebben de rouwsessie bij Gabry en de paarden gedaan. Dit, omdat afscheid nemen een deel is geworden van ons leven.

Na kennis te hebben gemaakt met Gabry haar 'collega's', liepen we naar de paardenbak en kregen we uitleg wat de bedoeling was. Gabry gaf ons een kaart met daarop woorden die betrekking hebben op de levensfases tussen welkom en afscheid, want dat is altijd met elkaar in verbinding. Wij legden zelf de kaarten in een cirkel. En begonnen toen bij het eerste kaartje. Zo liepen we alle vragenkaarten af. We bespraken de onderwerpen zorgvuldig en als we ergens niet uitkwamen, dan schoot Gabry ons te hulp en legden de vraag even anders uit. Bij zowel mijn moeder (zij lijdt aan de ziekte van Alzheimer) als mij, kwamen dingen naar boven die we nog niet wisten van elkaar. Zoals het worstelen met het afscheid nemen van een geliefde die er wel is, maar die de geest dreigt te verliezen. Maar ook het afscheid nemen van mensen uit het verleden, wat je eigenlijk nooit goed hebt kunnen afsluiten.

Gabry vertelde dat deze fase het her- rouwen is en wat dat eigenlijk precies was. Het mooie van deze sessie was, dat je ook werkt met paarden erbij. Deze keer was Quint degene die ik mocht vragen of hij ons wilde helpen. Quint liep naar Gabry die klaar stond met een halster. Ik kon hem omdoen en dat betekende dat hij wilden helpen. Hij liep mee tijdens het doorlopen van de kaarten en bood steun waar mijn moeder of ik dat nodig hadden. Dan gaf hij aan te willen knuffelen, of hij gaf een kopje.

Het is allemaal zeer bijzonder geweest wat wij die ochtend mee hebben gemaakt. Ook het pony Quint maakt op de een of andere manier iets bij je los. Mijn moeder en ik hebben Gabry als zeer professioneel ervaren in haar rol als coach. Ze had geduld, was zeer beleefd en vriendelijk en nam de tijd voor ons.

 

Ik kan iedereen dit aanraden, omdat het ook zo fijn is en wat anders dan bij een psycholoog te zitten. Het voelt niet zo beladen allemaal, als je bij Gabry en haar collega's bent.

Wij zijn een ervaring rijker en kunnen nu beter met de situatie omgaan!

Gabry en Quint bedankt!


«   »