Trauma en Traumaherstel

Gepubliceerd op 13 juli 2020 om 12:50

Afgelopen weekend was ik weer bij Educatief Centrum Keulseweg. De plek waar ik mijn diploma gehaald heb voor coach met inzet van paarden. Deze keer was ik er voor een nascholing over trauma en traumaherstel die gegeven werd door Gaudia Galama. 

Wat is de reden dat sommige mensen na een ingrijpende gebeurtenis weer volledig kunnen herstellen en andere mensen hun hele leven lang klachten blijven houden? En hoe komt het dat een hert bevriest wanneer hij, na een lange vlucht, toch gegrepen wordt door een roofdier? wat is het doel ervan? Hoe komt het dat wilde paarden na een aanval, snel weer rustig staan te grazen?
Wist jij dat trauma's ook gezien kunnen worden als noodzakelijk iets, om te leren los te komen van oude patronen en opnieuw leren ordenen en creëren van groei op alle niveaus van menselijk leven? 
Trauma's kunnen ontstaan op verschillende vlakken en vraagt om het het verduren van de gevoelens in je lijf.

Daarover leerde ik bij de nascholing. Super waardevol!

s' Middags leerde ik de ontspanningstechniek vanuit TRE. Dat is een lichaamsgerichte methodiek waarbij het zenuwstelsel kan ontladen en ontspannen. Wanneer ik ontspannen ben, kan ik er nog meer zijn voor jou.. 

En de paarden? die kunnen van nature al snel ontladen, hoe fijn is dat?!

P.S. Ondertussen staan er weer interessante boeken op mijn leeslijst (zie foto). ;-)

 


«   »