Natuurcoaching tijdens Intervisie

Gepubliceerd op 3 augustus 2020 om 21:17

De eerste zondag van augustus waren wij met Intervisiegroep 't Groene Hart weer samen. Liv, van coachbedrijf Rare Sprongen, had voor ons een natuurcoachmiddag georganiseerd in natuurgebied Rhijnauwen, zonder paarden maar in én met de natuur!

Zij heeft ons meegenomen in een stukje verdieping en laten ervaren hoe de natuur ons van waarde kan zijn tijdens het coachen. De manier waarop de natuur ons laat ervaren wat er is, is creatief, eenvoudig en toch diepgaand, het laat ons handelen/ ervaren/ voelen/ experimenteren/ onderzoeken. Natuur geeft ons energie, want mensen laden op in de natuur.

Het uitgangspunt is dat wij allemaal met elkaar verbonden zijn en dus een onderdeel zijn van het groter geheel. En dat ieder al dan niet waarneembaar onderdeel er bij hoort en een spiegel is. Zo heeft alles zijn rol, zijn plek en zijn reden.

De natuur is een prachtige plek voor inspiratie wanneer je je openstelt. Het werkt direct en snel. Ik houd ervan! 💚
En laat dat nu ook zo werken tijdens het coachen met inzet van paarden 😀.

We hebben tijdens de natuurcoaching gewerkt met metaforen en associaties. De mogelijkheden hiervoor zijn eindeloos! Het heeft mij veel inspiratie gegeven om ook de natuur nóg meer te betrekken bij de coachsessies. 

NATUURlijk!💚🍀

 

 

 


«   »