Veel gestelde aan mij, op een rij

Waarom coach jij met paarden erbij?
In contact met paarden komen allerlei zaken die we in het dagelijks leven ook tegenkomen, op een natuurlijke manier aan de orde; creativiteit, non-verbale communicatie, samenwerking, probleemoplossend vermogen, relaties, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Wanneer er een activiteit met een paard gedaan wordt, ontstaan als vanzelf metaforen voor situaties die vaak ook in het dagelijks leven bestaan.

Maar ik heb niets met paarden en ze zijn zo groot.
Jij hoeft niets met paarden te hebben om een coachtraject te kunnen doen. De paarden hebben wel iets met jou en zullen jou als geen ander open en nieuwsgierig benaderen en ondersteunen in jouw proces. Steeds weer.
En… er is ook een paard van 0.80cm hoog 😉

Is het veilig bij de paarden als er veel verschillende emoties spelen tijdens een sessie?
Jazeker! Paarden zijn bijzonder gevoelige dieren en reageren op dat wat jij nodig hebt. Ze zijn volkomen oordeelloos. Wanneer jij iets verandert in je gedrag, zal het paard je opnieuw open benaderen. Hierdoor ontstaat een emotioneel veilige omgeving voor zelfonderzoek. Juist deze gevoeligheid van paarden en hun manier van contact maken met mensen, maakt ze bijzonder geschikt om veranderprocessen te ondersteunen in het hier en nu.
Ook hebben paarden een hoog knuffelgehalte en kunnen en mogen ze aangeraakt worden. Een warm en zacht paardenlijf werkt vaak stress verminderend en troostend.

En, wanneer het voor een paard even 'genoeg' is, kan en mag hij uit de sessie lopen.

Sta je altijd buiten tijdens het coachen? Ook met slecht weer?
Ja. Een coachsessie met paarden is altijd in de natuurlijke omgeving van het paard. Het buiten zijn werkt vaak ontspannend. En met de paarden erbij stimuleert dat om ‘out- of- the- box’ te denken, uit je comfortzone te treden en dingen op een nieuwe en frisse manier te bekijken.
Pas je kleding altijd wél aan, aan het weer van die dag. En, draag stevige (waterdichte) schoenen waar je goed mee uit de voeten kan.
Als het erg slecht weer is, kunnen wij ook de schuilstal in.

 

leegte.opluchting.ongeloof.machteloos voelen.slecht slapen. hoofdpijn.allemaal voorkomende klachten bij rouwen.rouwcoach Gabry coacht samen met paarden

Wat doe jij als coach?
We doen samen verschillende activiteiten rondom jouw thema of vraag. Bij elke sessie geef ik jou ook activiteiten die je samen met één of meerdere paarden uit mag voeren, in jouw eigen tempo. Tijdens die activiteiten observeer ik jou én de paarden. Als jij klaar bent en bij mij terugkomt, stel ik wat vragen over dat wat ik gezien heb en vraag ik wat jij ervaren hebt. Dit proces zorgt voor nieuwe inzichten en veranderingen bij jou. Ook nodig ik je wel eens uit om te experimenteren met nieuw gedrag of nieuwe inzichten. Ik geef je de tijd om dat meteen uit te proberen, zodat je kunt ervaren hoe dat dan is voor jou.

Zijn al mijn klachten en verdriet helemaal over na een traject?
Ja en nee. Doordat jij aan het werk gaat met jezelf en het verlies wat je geleden hebt, erken jij naar jezelf dat de pijn er mag zijn. Hierdoor krijg je ruimte om te mogen rouwen en zullen de pijnen die hieruit voorkomen uit je lijf gaan. Je energie zal herstellen met het verdwijnen van deze klachten.
Het verlies zal je altijd met je mee blijven dragen, als een litteken in je hart, want je leven is voorgoed anders geworden. Maar ik geloof dat je het verlies kunt verwerken en rouw kunt verweven in je leven. En dat ook jij een leven kunt leven, waarin je liefdevol terug kunt kijken naar al die herinneringen. Leven is verlies ervaren. Rouwen is veranderen.
Met een lach en een traan, vol liefde. 

Staat jouw vraag er niet bij? Mail mij en ik zal je z.s.m. antwoorden.

Voel jij dat het NU tijd is om ook jouw verlies aan te kijken? Klik dan hier en maak je afspraak.