Wist je dat... ik samenwerk met Condole?

Gepubliceerd op 25 juni 2021 om 13:25

"Samen kunnen wij mensen in rouw helpen", is het uitganspunt van Yvette den Hartog, oprichtster van het platvorm; Condole. En laat dat nu super goed passen bij mijn intentie.

Via de Social Mediakanalen heb ik afgelopen jaar veel mooie en fijne contacten opgedaan in ‘de wereld van rouw’. Wat vind ik het goed om te zien dat het aanbod in de rouw-business de afgelopen jaren zo veranderd is. Daar waar je eerst nog, bij overlijden, het standaardlijstje van de begrafenisondernemer samen ging afwerken, is nu zoveel meer mogelijk! En gelukkig is dat nu ook beter bespreekbaar. Maar… je moet wél weten wat er allemaal mogelijk is. In die paar dagen na het overlijden, moeten er gewoon dingen geregeld worden. Dus is het goed dat er hulp is. En omdat iedereen op eigen manier afscheid neemt en rouwt, mag en kan je doen wat je zelf wenst. Maar ook in periode daarna wanneer je rouwt, herinnert, houvast zoekt of hulp, is het fijn dat er weet dat er mogelijkheden zijn. 

In mijn Instagram stories deel ik regelmatig posts met de titel: Wist je dat… De onderwerpen die ik deel, zijn heel divers. Wist je bijvoorbeeld al dat je een rouwfotograaf kunt inhuren voor op de dag van de uitvaart en dat je daar livemuziek ten gehore mag laten brengen. In plaats van een kist, je ook mag kiezen voor een rouwdoek. Je de deksel van de kist zelf mag versieren met verf. De naam van je overleden dierbare op een blad aan een gedenkboom kunt laten plaatsen. Je een persoonlijk gedenksieraad kan laten maken, met daarin as, haar of een gravure van de vingerafdruk. Je mag ook zelf je dierbare per bakfiets naar de laatste rustplaats brengen. trouwens, duurzaam afscheid nemen is steeds meer in opmars. Ik vind dat mooi. Denk daarbij aan een kist van gevlochten Wilgentakken en een bed van mos. En een laatste rustplaats op een natuurbegraafplaats.
Er is zoveel meer mogelijk nog! Kijk voor inspiratie maar eens in mijn Hoogtepunten van mijn Instagramaccount: met_gabry, onder het kopje: Wist je dat.

 

Een mooie nieuwe ontwikkeling is de site condole.nl en de Condole-app van Yvette. Deze is januari 2021 van start gegaan. Zij zegt hierover:
“Condole brengt herinneringen, emoties en verhalen van uw overleden dierbaren samen. De app zorgt ervoor dat u deze herinneringen met elkaar kunt delen, waarbij ze een mooie plek krijgen en u ze voor altijd kunt blijven koesteren. De app is er daarnaast op gericht om elkaar (ook) op afstand te steunen. In de eerste weken van uw verlies, maar ook in de jaren daarna.” En:
“We maken dagelijks foto’s en filmpjes en sturen elkaar tal van berichten. Al deze foto’s, filmpjes en berichten vormen een herinnering van de mooiste, grappigste en soms ook moeilijkste momenten die we met elkaar hebben ervaren. Door verhalen en beelden met elkaar te delen, gaat geen herinnering verloren. Herinneringen die na een overlijden extra waardevol zijn. 
Daarnaast vinden veel mensen het lastig om iemand na verlies te ondersteunen of om ‘hulp’ te vragen. Condole helpt daarbij en is erop gericht om er voor elkaar te zijn in tijden van verlies.”

Onlangs zijn wij een samenwerking gestart waarbij de paarden en ik bij Condole te vinden zijn voor ‘Hulp bij rouwverwerking’. Door deze vermeldingen maken we het samen laagdrempeliger, om professionele hulp te vragen en te ontvangen voor hen die dat nodig hebben. Want samen kunnen wij mensen in rouw helpen. Met liefde.   ❤ 


«   »