Over mij, Gabry de Veld

Samen met de paarden help ik vrouwen die door verlies van een dierbare moe en verdrietig blijven en zich daardoor down zijn gaan voelen. Bij mij en de paarden kun je manieren ervaren hoe met het gemis om te gaan in het dagelijks leven. Ik ben ervan overtuigd dat door erkenning van dat wat er is, ontspanning komt en ruimte om opnieuw van het leven te kunnen gaan houden.

Gabry de Veld- van Egmond is rouwcoach met inzet van paarden.

Mijn leven was als huisje, boompje, beestje en daar is absoluut niets mis mee, laat dat duidelijk zijn. Maar toch… er miste iets. Ik miste échte verbinding, een stukje gevoel en het oprecht kunnen genieten. Vaak voelde ik mij moe, wat down en had niet écht ergens zin in. Maar een verlangen was er zeker wel! Dus ging ik maar gewoon door. En zo ook mijn vermoeidheid, mét m’n sombere wolk. Jaar in, jaar uit.
Toch bleef iets knagen en ik ging mij afvragen wat er toch met mij aan de hand was. Was ik depressief? Nee, en ik kon heus wel met aandacht kijken naar een vlindertje, dat voorbij vloog. Had ik een burn-out dan? Tja, ik was zeker vermoeid, maar voelde geen stress met betrekking tot werk of gezin. Sterker nog, is was tevreden met mijn leven, met mijn baan en piekeren was zeker níet mijn ding. Maar ergens voelde mijn hart zwaar en leeg tegelijk. Ik maakte mij zorgen.

Op een dag besloot ik mijn zware en lege gevoel te delen met mijn zus. En zo kwamen wij bij een moment in onze pubertijd, dat voor ons beiden erg veel impact gehad bleek te hebben. Wij hadden vroeger een paard, Fiury. Hij was mijn vriendje, een maatje én mijn steun en toeverlaat. Uren en dagen was ik op stal. Ik kon daar lekker rond rommelen en deelden met hem al mijn geheimen. Och, wat hield ik van hem!
En op een dag was hij weg…

Toen ik daaraan terug dacht, gebeurden er iets wat ik niet zag aankomen: de tranen rolden over mijn wangen. Het leek wel als iets van doorgebroken, iets was aangeraakt waarvan ik niets wist.
Met dat stukje herinnering, kwamen allerlei gevoelens en vragen langs… Ik ging naar huis met een hart vol verdriet en pijn in mijn lijf. Ik was helemaal in de war. Het leek wel alsof ik al die tijd een stuk gevoel geblokkeerd had. Het verdriet voelde erg groot. Daar wilde en kon ik écht niet meer omheen.

Het werd dus tijd om op onderzoek uit te gaan. Ik heb een coach gezocht mét paarden en ben gaan lezen en leren over verlies en rouwverwerking. Wat een herkenning vond ik toen! Wat voelde het buitenzijn, samen met de paarden puur en natuurlijk.
Het plotselinge verlies van iets heel dierbaars heeft een enorme impact gehad. Ik heb dat toen niet kunnen verwerken en doorleven. Een hele poos heb ik zelfs weinig emoties kunnen voelen.

Destijds heb ik, onbewust, alle (emotionele) deuren dichtgegooid om het gevoel van het verlies maar te vermijden. Ik had dikke sloten op die deuren gedaan,  een schildwacht ervoor gezet en dicht gehouden. Zo bleef het verdriet vast zitten, jaren lang. Dat kostte een hele boel energie kan ik je zeggen.
Het werd tijd om aan het werk te gaan. Ik moest die deuren naar mijn gevoelens voorzichtig openen. En wat vond ik dat spannend. Met het stromen van mijn tranen, veranderde stapje voor stapje mijn leven. Ik leerde naar het verlies te kijken en te voelen wat het met mij deed. Mijn hart werd lichter toen ik kon rouwen. Ik was ‘vergeten’ hoe het voelde om écht verdrietig én écht blij te zijn. Ik leerden erkennen dat ik verlies geleden had en zo accepteren dat mijn wereld anders was geworden. In mijn hart kon ik afscheid nemen van mijn maatje, eindelijk… na zoveel jaar.


Nu heb ik veel meer ZIN in het leven. Wat ben ik blij dat ik emoties weer kán voelen! Mág voelen! Van mijzelf! De ups én de downs. Ik heb mijzelf opnieuw leren kennen en ervaar dat alles in verbinding is met elkaar, vanuit liefde. Daarom besloot ik om, samen met paarden, mensen te begeleiden die in een rouwproces zitten en vastgelopen zijn. Zodat ook zij zich weer lichter en gelukkiger voelen.

 

Mijn missie is dat jij, in de natuur en samen met de paarden, kan ervaren wat jouw  rouw nog met je doet. Ik ondersteun en help je met liefde in jouw proces, door samen te kijken wat nog aandacht nodig heeft, zodat jij met je verlies kunt leven.


Ik ben ervan overtuigd dat iedereen verlies kan overleven, dat dat begint bij erkenning van dat wat er is. En dat daardoor ontspanning komt en ruimte om de liefde anders vast te houden. Je opnieuw met positieve energie van het leven kan gaan houden mét je rouw. 

 

Mijn aanbod is uniek, want:
Ik ga voor een liefdevolle, tikkie stoere en actieve aanpak; laarzen aan, de paardenbak in en gaan. Want letterlijk met je hele lijf ervaren, werkt bijzonder effectief.

Paarden spelen een grote rol tijdens de coachsessies. Ik zie ze als mijn collega’s. Paarden hebben ook een hoog knuffelgehalte en dat doet iets fijns met je.

 

Als je mij kent weet je:
Dat ik erg graag buiten ben, met de voeten in de aarde. Dan draag ik het liefst grove laarzen of Dr. Martens. Ook onder een jurkje of rok, want ik vind dat leuk. Het is uiteraard ook handig als ik bij paarden ben en door de wei of bak struin.

Tegen bijna elk beestje wat ik tegenkom praat ik. Als mijn kat voor deur staat, vraag ik steevast om het wachtwoord voordat zij binnen mag. Elk antwoord keur ik goed overigens 😉.

Ik ben creatief en schilder in mijn vrije tijd. Als ik lekker in mijn flow zit, is het plots 3 uur later!

Tussen alle bedrijvigheid door kan ik ook bijzonder genieten van het alleen zijn, in stilte. Ben een echte theeleut en snoep daarbij graag een stukje intens pure chocolade… mmmm!

Herken jij je in dit verhaal? Wil jij je ook weer gelukkiger voelen, opnieuw van het leven gaan houden?
Vraag de gratis Inzichtsessie ‘Leren leven met rouw’ aan en ik geef je minstens 2 tips hoe ook jij meer ontspannen kunt omgaan met je verlies, zonder daarbij voorbij te gaan aan jouw pijn.

 

P.S. Als je verdrietig bent, kijk dan opnieuw in je hart en zie dat je huilt om wat je eens vreugde schonk.
Uit: Wijze woorden. Auteur K. Gibran

Ik wil een afspraak maken of ik heb een vraag en wil deze graag stellen.

Met mijn inzending geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken op de manier zoals omschreven in de voorwaarden en privacy verklaring.