Vroeger wist ik het niet

Gepubliceerd op 8 juli 2021 om 12:05

Toen ik met mijn coachpraktijk begon, voelde het als één groot avontuur, ik had geen idee waar het heen zou gaan. Wat ik meenam was een rugzak vol met mijn altijd creatieve geest, ervaring als recreatie werker, de ervaring als docent op een atelier, mijn jarenlange ervaring in het onderwijs, mijn werk in de (palliatieve) thuiszorg en een lange cv met diploma’s en certificaten. Maar het belangrijkste wat ik meenam, was toch zeker mijn liefde voor paarden, natuur en het werken met mensen.


Het eerste jaar waren er vele klanten met verschillende coachvragen. Ze gingen na een sessie altijd blij verrast naar huis met nieuwe inzichten. Toen er klanten waren die vaker terugkwamen, viel het mij op dat bij veel klanten ‘de zere plek’ vaak zat in een verlieservaring. Na onderzoek en studie ontdekte ik dat in processen en thema’s met betrekking tot verlies, veel overeenkomsten zijn.

Ook herkende ik tijdens deze onderzoeken en studies eigen stukken, door mijn eigen verschillende verlieservaringen. Dat was af en toe best confronterend, pijnlijk, maar zeker ook leerzaam. Tijdens een coachsessie voor mijzelf, schoot ik op één dag van boosheid naar ongeloof naar verdriet… Dat was intens! Het toelaten van deze emoties, de pijnen, de gedachten erbij, heeft mijn algehele gezondheid goed gedaan. Het luchtte op, want er kwam erkenning en daardoor kwam er ontspanning. Toen begreep ik wat rouwen inhoudt. Rouwen is iets wat je doet, met heel je lijf. Door het toelaten, het doorleven, doorvoelen van al die emoties, leer je verlies overleven.

Nu weet ik het wel

Samen met de paarden, in de natuur help ik vrouwen die door verlies van een dierbare zich belemmerd voelen in hun leven, moe en verdrietig blijven en zich daardoor down zijn gaan voelen.
Ik leer hoe ze met het gemis om kunnen gaan in het dagelijks leven, zodat ze gewoon weer blij kunnen zijn en genieten. Zich daardoor lichter gaan voelen én weer opnieuw van het leven kunnen gaan houden. Want ik ben ervan overtuigd dat iedereen verlies kan overleven.

Bij mijn manier van coachen zet ik paarden in als mijn co-coaches. Deze unieke manier van coaching, in de natuur met de paarden, zorgt voor een ontspannen sfeer en rust. Daardoor zal jij alle ruimte ervaren om op verhaal te komen, met de voeten letterlijk in aarde, om zo het verdriet aan te kijken, te doorleven. Door de verschillende verlieservaringen in mijn leven, weet ik hoe spannend het kan zijn om je emoties en pijn toe te laten. Het is bewezen dat elke kleine stap naar jezelf toe, jouw erkenning geeft van dat wat er is. Dat is de weg naar leren leven met jouw gemis, maar ook met liefde die blijvend is.

Waar rouw is, is liefde. Altijd!

 

PS.: Ben je nieuwsgierig geworden of coaching met inzet van paarden iets is voor jou? Tijdens mijn Workshopsessies  https://www.metgabry.nl/aanbod-en-tarieven/workshop-sessie-ontmoet-je-rouw-met-liefde of https://www.metgabry.nl/aanbod-en-tarieven/fun-workshop-coaching-met-paard kan je het komen ervaren.

 

PS1.: Review van een klant: Ik kan dit iedereen aanraden omdat het zo fijn is. Afscheid en verdriet voelt niet zo beladen als je bij Gabry en de paarden bent.